Magija iz prirode pretvorena u sapun - Sapuni od kozijeg mleka "Zeljković"




Drage moje i dragi moji, da li vam se desilo da taman kada želite da priuštite svojoj koži opuštajuću kupku ili nežan piling posle napornog dana, a isti vam iziritira kožu ili u najgorem slučaju izazove alergijsku reakciju?

Zato vam danas pišem o potpuno prirodnim proizvodima kako za negu kože lica i tela, tako i u mnoge druge svrhe. 

Predstavljam vam sa zadovoljstvom Sapune od kozijeg mleka "Zeljković" .


Sapundžijska radnja „Zeljković“, osnovana je 2007. godine u Kikindi. Osnivač radnje, Željko Zeljković iz Kikinde, imao je više razloga za početak ove nesvakidašnje proizvodnje. Stara receptura, ekcem na rukama koji je bezuspešno lečen, višak kozjeg mleka koje niko nije hteo da otkupi, izazov – da li može ručno rađen proizvod da konkuriše industrijskom…
Proizvodnja sapuna je počela mnogo pre nego što je radnja registrovana, ali u malom obimu proizvodnje, sa prodajom sapuna na kilogram. Registrovanje radnje je pokrenulo nove aktivnosti i odgovore na nadolazeće zahteve.
Oslonac bez kojeg bi bilo nemoguće širiti obim proizvodnje i uvoditi nove proizvode je porodica, koja uživa u radu oko pakovanja, primanja porudžbina i promocije na raznim manifestacijama.








Ulja koje ovi sapuni sadrže deluju blagotvorno kako na kožu tako i na ceo organizam:
  • Sojino ulje – Sojino ulje u sebi sadrži osim proteina, ugljenih hidrata I masti, brojne vitamine, a najviše E, A, B kompleks D I F, minerale gvožđe, cink, magnezijum, kalijum, fosfor, mangan, kalcijum, potom biljne hormone, naročito fitoestrogen.. Zaustavlja rast ćelija tumora dojke zbog sadržaja geninstina.
  • Suncokretovo ulje – Zbog sadržaja ceramida koji je identičan ceramidu VI ljudske kože, suncokretovo ulje obnavlja oštećenu kožu, sprečava gubitak vlage, štiti kožu od štetnih zračenja. Služi za čišćenje lica od šminke, umesto kozmetičkih preparata.
  • Palmino ulje – U njemu se može naći veća količina antioksidanata. Oni predstavljaju štit od štetnog dejstva slobodnih radikala, a samo palminovo ulje se primenju u sprečavanju kardiovaskularnih obolenja.
  • Maslinovo ulje – Maslinovo ulje je narodni lek. Njegova korisnost je našla primenu u ishrani, kozmetici I lečenju. Prevencija gripe, gljivičnih obolenja, virusa, snižanaje holesterola,…
  • Kokosovo ulje – Osnovni sastojak je laurinska kiselina. Veoma snažna kiselina protiv bakterija i virusa. Kaprilna kiselina, kao drugi sastojak je veoma uspešna u borbi protiv parazita, zato se smatra da je kokosovo ulje dar prirode. Lekovita primena: kod opadanja kose, bolesti desni, kožnih bolesti i rana, gljivica, depresije,…



Sapun od kozjeg mleka  "Zeljković", potpuno je prirodan proizvod, sa sadržajem 30% svežeg kozjeg mleka, pravljen ručnim radom hladnim procesom od početnog mešanja sastojaka do izlivanja u kalupe.

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina: E, A, B6, i B12. Kozje mleko, takođe služi kao omekšivač koji prirodno daje vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovna sirovina i glicerinska baza obiluje vitaminima A, D, E i K kao i mineralima: kalcijumom i gvožđem; omega-3 i omega-6 masnim kiselinama te brojnim antioksidansima i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju te je čini vitalnom i elastičnom.

Ovaj sapun je odličan i za pranje kose, jer nakon upotrebe kosa postaje jača i dobija svilenkast sjaj, a perut potpuno nestaje.
Posebno se preporučuje osobama sa ispucanom i suvom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze. 



Moji utisci: Ja sam zaista oduševljena ovim sapunima. Potrudila sam se da ih testiram za sve što je proizvodjač naznačio. Koristila sam sapun sa kukuruznim grizom za piling lica i tela koji mi se najviše dopao. Osim što je prijatnog mirisa, stvara se divna pena, a čestice griza savršeno odrade piling. 

Za pranje kose sam probala sapun sa dodatkom zeolita i jako mi je prijao jer imam masno vlasiste. Nakon pranja kosa zaista deluje čisto i mekano i ne masti se.

Sapun od nevena koristila sam i prilikom depilacije, a takodje sam ih isprobala prilikom pranja sudova. Svuda su se pokazali kao odlični.

Takodje su veoma pogodni za higijenu lica i tela dečije osetljive kože, kao i za pranje kose, te vam za tu namenu preporučujem sapun sa dodatkom cveta kamilice. Moja deca su prosto uzivala u kupanju jer je i sam dizajn sapuna jako zanimljiv. Nikakve iritacije niti alergije nam nisu izazvali, čak naprotiv koža posle korišćenja sapuna bude meka i mirisna.



Cena ovih divnih sapuna je svega 70 dinara za komad i dobijate 70 grama proizvoda. Možete ih poručiti u inboks stranice Sapun od kozijeg mleka "Zeljković", ili ih potražiti u veleprodajama i maloprodajama zdrave hrane u dosta gradova u Srbiji. Takodje se izvoze u zemljama bivše Jugoslavije kao i na strano tržište. Možete ih naći i na Instagramu: @sapunizeljkovic
Detaljnije o proizvodima možete videti na njihovom sajtu: http://www.sapun.rs/

Sigurna sam da će se ovi sapuni naći u mojim favoritima meseca jer zaslužuju jaku desetku za kvalitet i delotvornost, ali i zbog široke primene u domaćinstvu bez ikakve bojazni po zdravlje.

Da li ste probali ove izuzetne sapune? 
Ako jeste koji se vama najviše dopao?
Ako niste još probali imate moju toplu preporuku.

Uskoro ću organizovati i nagradjivanje u kome ćete moći da dobijete i isprobate neki od ovih divnih sapuna i podelite vaše utiske samnom :)


13 коментара:

  1. Prvi put čujem za ove sapune i moram priznati da deluju zanimljivo. :)

    Giveaway je na mom blogu ------> Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam ranije koristila ove sapune ali sam čitala samo najbolje o njima. Dopada mi se tvoj post.

    http://mojsminkeraj1.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. strava post :) nova sam na bloggeru i zapratila sam se,poseti i ti moj blog ako zelis ♡ Dotted with hearts

    ОдговориИзбриши
  4. Ova za zeolitom mi deluje posebno primamljivo :) Odlican post :)

    ОдговориИзбриши
  5. Draga odličan post , sapun sa dodatkom meda mi se svidja ♥

    ОдговориИзбриши
  6. Sve anajbolje kozje sapun ja sam probala sapun kozje ugljani sve koristis brijanje jos bolji nema tackice crvena i bubuljice i svrab super ste jos meka svila ☺☺☺

    ОдговориИзбриши
  7. Ja obozavam prirodne sapune, a od kada sam pocela da se interesujem za njih, planiram da probam i Zeljkovic :)
    Divna recenzija ♥

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.