FEMISAN A kapi/Moje iskustvo


Kako bismo bile zdrave nekad je potrebno uložiti puno truda i volje kako bi vaš trud urodio plodom. Zato vam drage moje ovoga puta pišem jedan post o ženskom zdravlju, jer mojoj sreći neće biti kraja ako i jednoj od vas pomognem pišući o svom iskustvu.




Pre nego što vam napišem svoje iskustvo sa FEMISAN A kapima želim da vam kažem nešto više o samim kapima i njihovoj primeni.

FEMISAN A se najčešće koristi za tretiranje sledećih tegoba:
  • ciste na jajnicima 
  • miomi na materici
  • poremećaji menstrualnog ciklusa
  • bolne mentruacije
  • endometrioza
  • PCOS - sindrom policističnih jajnika 
  • fibrocistične promjene u dojkama
  • ženska neplodnost- sterilitet 
  • PMS


Sastav: 
Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae flos, Geranii robertiani herba, Polygoni herba

Kada se primenjuje:
Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoree (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom-PMS. 

Dejstvo kapi: 
FEMISAN A je dijetetski proizvod na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Služi za očuvanje zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od perioda puberteta do menopauze. Normalizaciji hormonalnog statusa kad su u pitanju neredonvni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, doprinosi apiol koji stimulise mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i brži dotok lekovitih supstanci iz ekstrakta lekovitog bilja. Ovo dejstvo apiola uz Geranium robertcianum ima izuzetno dejstvo na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti. Vise biljaka u FEMISANU A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemila vulgaris je taninska biljka koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. FEMISAN A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima. 





Kako se kapi upotrebljavaju: 
Piti tri puta dnevno pre jela po 20-30 FEMISAN A kapi u 1dl vode. Preporučuje se korišćenje kapi u periodu od 2-8 meseci, sa dvonedeljnim pauzama nakon svaka 2 meseca.
Kod dismenorea (bolnih menstruacija) kapi piti 3-5 dana pred ciklus i za vreme ciklusa, 3 puta dnevno po 20 kapi.
Kapi se mogu koristiti i preventivno 1-2 puta dnevno po 20 kapi.
Neželjena dejstva: Nisu poznata

Način čuvanja:
Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti u orginalnom pakovanju
Rok trajanja:
24 meseca od datuma proizvodnje do roka označenog na pakovanju
Pakovanje:
30 ml vodeno-etanolskog rastvora lekovitog bilja u staklenoj ambalaži, sa dodatkom za iskapavanje na vrhu


Proizvodjač je Herba Svet, a ja sam ga ovog puta platila kapi 990 din, a mislim da je ogromna razlika u cenama od apoteke do apoteke.


Od kada sam počela da imam menstrualne cikluse oni su bili veoma bolni i često neredovni. Moj ciklus nije mogao da prodje bez šake tableta i provedenog dana u previjanju od bolova. Moje muke su prestale tek 2011. godine kada sam po preporuci prijateljice posle porodjaja počela da pijem Femisan A biljne kapi. Počela sam da ih pijem i odlično se sećam bila sam skeptik. Nakon mesec dana korišćenja moj ciklus je bio tačno na vreme, a bio je i manje bolniji. Nastavila sam da koristim i dalje do kraja trećeg meseca i napravila pauzu kako je naznačeno na pakovanju dve nedelje. Nakon isteka dve nedelje krenula sam ponovo da pijem Femisan A kapi i tada mogu reći da posle tri meseca od korišćenja menstrualni bolovi su prestali. Nisam imala više tegobe u vidu bolova, jajnici me više nisu probadali, stomak mi nije bio naduven kao inače. Koristila sam ih još dva meseca, a pošto su mi rešile problem u potpunosti prestala sam sa korišćenjem.
Pre šest meseci, a  posle drugog porodjaja sam opet počela da pijem kapi. Ovoga puta sam ih pila puna četiri meseca, jer je ciklus potpuno izostajao. Naravno, nisam ni sumnjala u njihovu delotvornost i kapi me nisu izneverile. Krenule su mi redovne menstracije, bez bolova i minimalnih simptoma PMS-a.

Zato vam FEMISAN A toplo preporučujem da probate ako imate neki problem od gore navedenih. 

Ono što je jako bitno naglasiti je da ako se odlučite za korišćenje kapi svaki organizam drugačije reaguje na odredjeni preparat ili lek. Samim tim će vam trebati više ili manje vremena da bi kapi počele dejstvo, a verujte ovde se upornost duplo isplati.

Da li ste koristile FEMISAN A kapi? Ako jeste, pišite mi vaša iskustva sa njima, kako su se kod vas pokazale? 



5 коментара:

  1. I ja koristim ove kapi, i meni super odgovaraju :) Odlican post :*

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post :) bas mi je drago sto su ti pomogle. I ja ih trenutno koristim zbog izostanka menstruacije posle porodjaja. Nadam se da ce da pomognu. :)
    Lepojkica i mama

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post 👈
    Nisam.ih još isprobala 💙

    ОдговориИзбриши
  4. Cula sam za ove kapi ali nisam ih nikako koristila,medjutim nakon citanja ovog posta razmisljam da ih nabavim :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.