Da li su nam neophodne maske za hidrataciju lica?



Drage moje, često sam u svojim postovima pominjala koliko mi je važna hidratacija kože. Da li vam se dešavalo da ujutru kada ustanete imate osećaj da vam se koža lica zateže i deluje suvo, umorno? To je znak da je vaša koža dehidrirana, odnosno da joj je potrebna dodatna vlažnost.

Često se zapitam da li možda nekad preteram u korišćenju raznih proizvoda za tu namenu. Vodim  se logikom da ako je celom organizmu potreban ogroman dnevni unos tečnosti kako bi normalno funkcionisao, isto je i sa našom kožom. 

U masi proizvoda za negu i hidrataciju uvrstila sam i maske za lice. Često se zapitamo da li su nam one zaista neophodne? Zbog toga pročitajte današnje recenzije dveju maski za lice do kraja i otkrijte odgovor na ovo pitanje.





HYDROGEL MASK aqua collagen je korejska maska za lice u obliku maramice iz dva dela. Proizvodjač je MBeauty cosmetics. Skoro se pojavila na našem tržištu i dugo sam se dvoumila da li da je isprobam. Namenjena je za trenutnu hidrataciju kože i može se koristiti isključivo za jednu upotrebu. Možete je pronaći u dm drogerijama i košta 359 RSD (oko 3 evra). 

Maska se izvadi iz kesice i odvoji od zaštitne folije i jedan deo je potrebno postaviti na gornji deo lica, odnosno od čela do ruba nosa. Drugi deo se postavlja od usana do rubova brade. Vreme za koje je potrebno da maska deluje je 20-40 minuta.

Masku sam držala tačno 40 minuta a zatim sam je uklonila sa lica. Ostatke maske sam utrljala u kožu. Koža bi trebalo da deluje osveženo i mekano ali se to nije desilo. Imala sam osećaj da mi je koža odjednom masna kao da nije upila sastojke iz maske, već su ostali na površini stvarajući mastan film. Nisam imala osećaj hidrirane već masne kože.


Verujem da više neću probati više maske u ovom obliku. Zaista veliko razočarenje. Ocena 2/10 samo zbog praktičnog nanošenja. Smatram da sam uzaludno bacila novac jer sam mogla kupiti jeftiniju i isplativiju masku za lice, čija recenzija sledi u nastavku.





Perfecta Beauty Sleep Mask je noćna maska za lice poreklom iz Poljske. Proizvodjač je Dax cosmetics. Dolazi u kesici od 50 ml sa plastičnim dodatkom na vrhu sa zavaračem radi lakšeg aplikovanja. Cena u dm drogerijama je snižena do kraja septembra i iznosi 279 RSD (oko 2 evra).

Masku po uputstvu nanosim umesto noćne kreme u malo debljem sloju na očišćeno lice. Koža lica je upije za svega par minuta i zatim odem u krevet. Ujutru se umijem kao i obično, očistim lice i nanesem dnevnu kremu. Lice ujutru deluje osveženo i koža je zaista mekana na dodir. Veoma mi prija i zaista radi ono što joj je namena, hidrira i osvežava kožu.

Može se koristiti kako za celo lice tako i za područje oko očiju, što me je posebno obradovalo. Proizvodjač posebno naglašava da se ova maska može koristiti i za najosetljivije delove lica. Upotrebljava se 2-3 puta nedeljno u zavisnosti od stepena hidrantnosti kože. Pakovanje je predvidjeno za 10 upotreba.





Predivan proizvod koji u svakom smislu vrši svoju funkciju. Pored toga je i veoma isplativ jer će vam veoma dugo trajati. Najviše mi se dopada što masku mogu naneti uveče kada završim sve obaveze i uspavam decu. Tada imam vremena za sebe :) Sigurno ću ponovo kupiti ovu masku za lice i rado vam je preporučujem. Ocena 10/10.

Za kraj ovog posta želim da odgovorim na pitanje sa početka ovog posta. Da li su nam potrebne maske za hidrataciju? Da naravno, ali maske za koje ćete se unapred rasiptati da li su delotvorne. Iz svog iskustva vam mogu reći da su najbolje maske koje utrljate u kožu i ostavite da ih koža sama upije. One su jeftinija varijanta seruma za lice.


Da li koristite maske za lice?
Da li vodite računa da vaša koža bude dovoljno hidrirana?
Koju masku za hidrataciju biste mi još preporučile?





7 коментара:

  1. Ja trenutno koristim Lorealovu Pure Clay masku sa 3 vrste gline, onu crnu, sa aktivnim ugljem, i mogu reći da sam zadovoljna. Mada je potrebno da prođe još neko vreme da bih stekla konkretniji utisak.

    ОдговориИзбриши
  2. Jako zanimljiv post. Nisam koristila niti jednu masku, ali čula sam za ovu prvu. Mišljenja su podijeljena. Vjerovatno ću probati ovu drugu masku, ukoliko naiđem na nju ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav! Probala sam m-beauty hydrogel masku i meni je savrseno prijala. Nakon samo jedne upotrebe koza lica mi je bila hidrirana, bore zategnutije... ma predivan osecaj.. Cak je moj supeug kada se vratio s posla primetio promenu :) Moram da pohvalim masku. Imam 38 godina i veoma suvu i osetljivu kozu i ne prija mi bilo sta :)

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.