My favorite nails for summer (Moji omiljeni nokti za leto)




Ćao lepe moje. Kao što ste već mogle pročitati u prošlim postovima, leto je moje omiljeno godišnje doba. Kada spomenemo leto mene ono asocira na more, sunce, plaže i predivno šarenilo jarkih i drečavih boja. Kako moje letovanje počinje za svega nedelju dana ja sam sad potpuno u tom fazonu i sa zadovoljstvom se pripremam za isto.

Već sam vam pisala u jednom od prošlih postova da bez dobrog kupaćeg i adekvatne kozmetike kako za negu tako i za zaštitu od sunca nemojte polaziti nikako. Na taj spisak ja volim i da dodam lepe nokte veselih boja.

Zbog toga vam danas pišem o predlozima za manikir koji će obeležiti leto 2017-te.




Na fotografijama iznad su samo neki predlozi za letnji manikir koji sam ja isprobala. U pitanju je gel na prirodnim noktima. Naravno gel nisam sama stavljala već svoje nokte uvek prepustim iskusnom stručnjaku :)

Ja iskreno najviše volim ovaj duguljasto-kockasti oblik kao na prvoj fotografiji i trenutno imam takve nokte. Njihov naziv možda deluje malo čudno ali u svetu su dobili naziv "kovčeg(ili sanduk) nokti jer se neko dosetio da oblik, odnosno način na koji se turpijaju podseća na mrtvački sanduk :) Malo bizarno zar ne?


Ovaj manikir je postao hit u svetu još 2015-te godine posebno kod ličnosti sa crvenog tepiha, kada ga je prva nosila Kylie Jenner. Samo ukrašavanje noktiju je proizvoljno. Koju boju, teksturu ili eventualno aplikaciju ćete odabrati je na vama. Ono što je bitno kod ovakvih noktiju je njihov oblik.

Ja se rado odlučujem za ovakav oblik noktiju iz razloga što su praktični za nošenje. Radim sve poslove kako u kući tako i na poslu jer nemaju ivice koje bih zakačila, kao ni šiljati vrh, koji zna da se slomi. Pritom mogu da budu i malo duži, a da opet ne smetaju pri svakodnevnim aktivnostima. 


Na internetu imate ogroman izbor fotografija kako ovakvih, tako i dosta drugačijih oblika noktiju. U nastavku pogledajte šta je meni bilo zanimljivo.


Ja sam na predlog kolegenice sa posla počela da praktikujem gel na noktima još pre sedam godina kada je ova vrsta manikira još bila  u razvoju. Razlog za to je što su moji prirodni nokti veoma slabi i krti. To mi je veoma smetalo posebno na poslu gde mi se dešavalo da mi nokat pukne čak i kad je potpuno kratko isečen, a bude potrebno po dva-tri meseca dok se isti obnovi. O samom procesu zarastanja i o tome koliko sve to može biti bolno neću vam ni govoriti. 

Želim da vam napomenem je da ako se odlučite za gel manikir proverite i raspitate se koliko je osoba koja vam radi isti zaista stručna u tome, kao i da vodi maksimalnu higijenu pribora za rad.

Pauzu od gela sam pravila samo dvaput i kada se isti skine na noktima bude minimalno oštećenje koje se brzo sanira. Tajna je u veštini turpijanja, gde se prilikom svake naredne korekcije nokat oblikuje, a površina nokta se turpija minimalno dok se ne skine prethodni gel, kako se dodatno ne bi oštetila nokatna ploča.

Da li vi volite gel manikir ili imate jake nokte, te nemate potrebu za istim?
Koji je vaš omiljeni oblik noktiju?
Kakve nokte vi nosite ovog leta?




9 коментара:

  1. Predivan post <3 obozavam lakove za nokte i sarene boje, posebno tokom leta :D sto sarenije to bolje :D

    ОдговориИзбриши
  2. Super ideje, mada ja lično najviše volim ovalni oblik noktiju jer imam sitne šake pa mi to vizuelno izduži prste i najbolje mi pristaje. :)

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jelena, upravu si. Dosta zavisi od oblika šake kakav kome oblik pristaje, ali i od prstiju i samog nokta. Ja imam duge prste i malo mi je kriva nokatna ploča, pa verujem ako bih nosila ovalne nokte da bi kako rastu njihov oblik bio deformisan, uprkos gelu. Naravno i ukusi se razlikuju :)

      Избриши
  3. Svi su prelepi, divne ideje :)
    Posebno mi se dopada prva slika :) ♥

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.