MAYBELLINE MASTER SCULPT contouring palette light/medium




Pozdrav drage moje! Ovoga puta pričamo o jednom proizvodu za lice, tačnije o paleti za konturisanje. Konturisanje lica je munjevitom brzinom preplavilo internet i društvene mreže, kada je Kim Kardašijan pokazala ovu tada novu tehniku šminkanja.  Sve dame su odjednom požele da se našminkaju kao ona. Ovom tehnikom se teži da se lice prilikom senčenja dovede u srcolik oblik, koji je uvažen za najidealniji oblik. Zato ga danas često nazivaju i novim photoshop-om.

Ono što je najbitnije kod konturisanja je da postoje odredjena pravila kako pravilno konturisati lice, u zavisnosti od oblika lica i šta na licu želite da istaknete a šta ne. Ako niste baš vešti u tome može se desiti da vam lice više deluje zaprljano, nego konturisano.


Meni se iskreno ovaj trend nije naročito dopao, te nisam ništa ni isprobavala za konturisanje, a onda sam dobila na poklon MAYBELLINE MASTER SCULPT contouring palette, u svetlijoj nijansi light/medium. Paleta je izgledala veoma zanimljivo, te sam morala da je isprobam.

 Ako želite saznati da li mi se dopala ova paleta nastavite čitati post.


MAYBELLINE MASTER SCULPT contouring palette je jedna od dve palete za konturisanje u kompaktnom obliku od Maybelline brenda. Ova koju ja imam je svetlija. Ambalaža je od čvrste, kvalitetne plastike težine 9 grama. Trenutno je na sniženju u dm marketima po ceni od 825 dinara. Tekstura ove palete je kompaktna i podeljena je iz dva dela. 

  • Sa leve strane je tamnija nijansa kojom se sužavaju i zatamnjuju delovi lica. Ja je često koristim i samostalno kao blagi bronzer.
  • Sa desne strane palete je svetlija nijansa. Ona služi da prosvetlite delove lica koje želite. Ima u svom sastavu blagi šimer, pa je ja takodje radije koristim samostalno umesto hajlajtera.



Ispod na dnu nalazi se pljosnata četkica i ogledalce. Ja iskreno retko koristim ovu četku jer je previše kruta za nanošenje proizvoda. Proizvod nanosim drugom četkicom, koja ima dužu dršku i zasečena je na vrhu. Sporo se troši, tako da verujem da će mi dugo potrajati. Iako je tekstura proizvoda kompaktna, odnosno u kamenu lepo saradjuje sa četkicom. Nije težak za lice, kako prilikom konturisanja, tako i prilikom korišćenja samostalno. Veoma mi se dopada ovo ogledalce jer se paleta može poneti u torbici i veoma lako popraviti šminka. Iako nisam ljubitelj konturisanja ova paletica je sasvim ok, a poklonu se u zube ne gleda :)


Pokušala sam da bar delimično prikažem kako izgledaju boje iz palete na prirodnom svetlu.




Ako bih ocenjivala ovu MAYBELLINE MASTER SCULPT contouring palette moja ocena bi bila 8/10. 

❁❁❁❁❁❁❁❁❁❁❁


Da li ste imale priliku probati ovaj ili neki drugi proizvod za konturisanje?
 Kakva su vaša iskustva? Da li vi volite da konturišete lice?






17 коментара:

  1. Volim jaku konturu, ali bas ovaj nikako da probam :D Super recenzija :D <3

    Fashion Lover

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jelena, ako se odlučiš za kupovinu ovakve palete moj predlog je da uzmeš tamniju, pošto voliš jače konturisanje, da ti ova ne bude svetla previše. Pa javi utiske 🙂

      Избриши
  2. Razmisljala samm jednom prilikom da li da kupim ovaj proizvod, medjutim ne znam zasto nisam ^_^ Uglavno jako lep post i sigurna sam da je odlicna paleta ^_^

    https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/

    https://www.instagram.com/adrianafashionpuzzle/

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam konturisanje lica,ako je dobro iskonturisano lica imam osecaj kao da je pola posla oko sminkanja gotovo. Nisam probala ovu paleticu , imas li preporuku za neki kremasti ?


    www.bebagottel.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ovu paletu dobila na poklon, a videla sam da Maybelline ima i kremaste stikove za konturisanje, pa možda i sama probam njih sledeći put.

      Избриши
  4. Bas su lepe boje :) nisam koristila do sada jer imam brdo proizvoda ali lepo izgleda :)

    Lepojkica i mama

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična recenzija, ja još nisam probala ovu paleticu, planiram da je testiram.
    Nijanse su lepe :) ♥

    ОдговориИзбриши
  6. Negde sam vec citala o ovoj paleti.. Bas je poznata. Ja nazalost nisam jos imala prilike da je probam, ali mozda i hocu :) Odlican post ;*

    ОдговориИзбриши
  7. Deluje lepo, mogla bih ga probati nekom prilikom, mada bi hajlajter mogao da bude veci, ovaj bi brzo pojela :D

    xbeautyplace.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.