Čoker ogrlice (choker necklaces) kakve volim + objava dobitnika Oriflame nagradne igre


Drage moje čoker ogrlice su se već uveliko vratile kao modni dodatak i lični pečat mnogih žena i zaludele ceo svet, te im ni ja nisam mogla odoleti. Lako se kombinuju uz svaku odevnu kombinaciju,odnosno outfit, pa ih rado nose i svetski poznate dame sa crvenog tepiha. Prve medju njima su bile Tejlor Svift i Kendal Džener. 

Na slici ispod je moja kolekcija čoker ogrlica, ali ne nameravam na tom broju da se zaustavim, jer volim da ih nosim, lepo stoje i mogu se kombinovati baš uz sve.




Sada se čoker ogrlica vratila u velikom stilu, pa se može naći veliki izbor ogrlica od pliša, satena,kože,džinsa,konca, pamuka, ili mogu biti izradjeni od plemenitih metala koji ide tik uz vrat. Takodje se može naći i u razližitim dezenima i bojama, kao i veličinama.

Iako su čoker oglice postale trend kako u svetu, tako i kod nas, kroz istoriju su često bile predmet osude iz neznanja. Tako su ih često povezivali sa davilicama i lancima za robove, ili kao detalj koji su na vratu nosile žene lakog morala. Uprkos tome istorija čokera seže daleko dublje, još u vreme Stare Mesopotamije.







Prema rečima eksperata, kustosa iz Muzeja lepih umetnosti u Bostonu, poreklo čokera seže hiljadama godina unazad. Naime, ovaj aksesoar se koristio još u drevnom Egiptu i Sumerskom carstvu Mesopotamije. Verovalo se da ima zaštitnu moć i da donosi mudrost, jer je izrađivan od zlata i dragog kamena “lapis lazuli”, koji je bio rezervisan samo za vladare i njihove porodice.



Kod nas su čoker ogrlice doživele najveću ekspanziju tokom sedamdesetih godina, kada su označavale duh hipika, i devedesetih godina  kada su bile simbol jakih i nezavisnih žena, te su ih nosile i svetski poznate vladarke. Danas one predstavljaju odraz elegancije i visoke mode, pa ih preferiraju i najveći modni dizajneri u svojim kreacijama.

Ja volim da ih nosim, i lako ih kombinujem uz svaku odevnu kombinaciju. Ne znam još koliko će se njihova poularnost održati, ali sam sigurna da će sigurno biti glavni modni detalj mnogih žena i u ovoj 2017-toj godini.

Da li vi volite čoker ogrlice i koji su vaši favoriti, od tkanine, metala, ili nečeg trećeg?


***************************************


Za kraj posta ostaje da proglasimo dobitnika Oriflame nagradne igre, u saradnji sa stranicom 
Dragana Oriflame, a to je broj 42, odnosno Natalija Bojić. Čestitke od srca! Molim Nataliju da mi se javi porukom u inbox Facebook stranice Magični svet lepote, i ostavi mi svoje podatke, kako bih ih prosledila Dragani za slanje poklona.



Svim ostalim učesnicima želim puno sreće u narednim nagradnim igrama. Do tada se čitamo!



17 коментара:

  1. Iskreno, ja i nisam ljubitelj čoker ogrlica. Čista suprotnost su moje drugarice koje su bukvalno lude za njima. Viđala sam i da ih nose poput narukvica, pa u vezi njih možda bih ih nosila poput narukvica. Probala sam od moje drugarice, i nekako, kao što su ih nekada nazivali, imam osećaj kao da me dave, te ih i ne volim. Samo da ne govorimo o tome koliki je to trend. Mislim, bukvalno cela planeta nosi te čokere. Izgleda da ih samo ja ne volim ☺☺
    Inače, čestitam pobedniku giveaway-a ♥♥♥

    lifestorybyk.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, jako mi znače takvi iskreni komentari. Sve je to stvar ukusa, jer nismo svi isti i potpuno te podržavam u tome. Meni čokeri nisu novost jer sam ih i kao klinka nosila krajem devedesetih, ali tada nisu bili toliko popularni i najčešće su se nosili oni od žice. 🙂

      Избриши
  2. wow super post! Svakodnevno ih vidjam i svuda. Ipak jos nisam probala, tako da ne znam kako bi mi stajao :)#Samokazem

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tijana draga podhitno da probaš, verujem da će ti predivno stajati neki tanji čoker od pliša u boji kože ili bordo, bez ikakvih detalja. Ako ne probaš pre, kad se vratiš u Srbiju smislićemo nešto 😘

      Избриши
  3. These chokers looks beautiful. Thanks for sharing

    P.S would you like to follow each others blog via GFC & Google+ please let me know
    Glamorous without the Guilt

    ОдговориИзбриши
  4. Jako zanimljiv post.

    Q&A na mom blogu, posjeti ga: http://stroongana.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post 💙
    Čokeri su prelepi.
    http://tinabeautyfashion.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  6. Hi Marija, thank you for visiting my blog and for following, I'm following back.

    How about we also follow each other on the other social media. I have already started following you on Facebook and Google Plus, so here are my pages as well.

    Facebook, https://www.facebook.com/WriterVictoriaWest/

    Google Plus, https://plus.google.com/u/0/+VictoriaWestToronto

    Have a great weekend and hope to see you back soon!

    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    ОдговориИзбриши
  7. amazing chokers <3
    http://wooho11.blogspot.com/ - i invite <3 follow me-will respond with

    ОдговориИзбриши
  8. Zanimljiv post, mnogo mi se svidjaju ovi crni chokeri :D

    Ako zelis zaprati me, ostavi komentar i uzvraticu ^^ <3
    www.infashionchains.com

    ОдговориИзбриши
  9. Ne volim čoker oglice ali volim da ih gledam kod drugih, a tvoje su prelepe.

    http://mojsminkeraj1.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.