ELISA - ekološki proizvodi na bazi lekovitog bilja



Između čoveka i prirode postoji uska povezanost i tako je od pamtiveka. Međutim, vremenom je čovek prestao da ceni blagodeti prirode počevši od prekomernih seča šuma za drvnu i papirnu industriju do bacanja teško razgradivog otpada na svakom ćošku. Priroda nam pruža pravo na život i udisanje dragocenog kiseonika. Nažalost, živimo u tehnološkom dobu, dobu napretka, ali i dobu kada čovek svojim nepromišljenim postupcima ili svesno, uništava prirodu taložeći kozmetički otpad i hemikalije.

Raspadanjem kozmetičkog otpada, koji može da truli na zemlji koliko taje prosečni ljudski vek, uništavaju se biljke i životinje u neposrednoj okolini i oslobađa se ogromna količina otrovnih i vrlo često kancerogenih materija pogubnih za ljudski organizam. Samim tim uništava se ozonski omotač, usled čega se pojačava radioaktivno zračenje, povećava se mogućnost kiselih kiša i efekta staklene bašte. Iz godine u godinu statistika je veoma loša. Ove činjenice zvuče zaista poražavajuće, ali to smo već i svi znali zar ne?

Danas vam pišem na blogu o jednoj domaćoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda za negu i domaćinstvo. 

"Elisa" je firma sa sedištem u Pančevu i bavi se distribucijom domaćih, ekoloških, izuzetno kvalitetnih i efikasnih sredstava za kuću i ličnu higijenu, isključivo putem mrežnog marketinga i direktne prodaje. Osnovana je 15. februara 2000. godine i odavno je prepoznata po kvalitetu svojih proizvoda, ne samo u Srbiji, već i šire.

Svi proizvodi se baziraju na površinski aktivnoj, biorazgradivoj supstanci kojoj se dodaje lekovito bilje, dostupno širom Srbije. Korišćenjem tradiionalnih i proverenih recepata dobijaju se proizvodi koji su biorazgradivi, blagog i prijatnog mirisa. 95 % upotrebljenog proizvoda u roku od tri dana razloži na supstance koje nisu štetne za ljudsko zdravlje i prirodnu okolinu. Ne sadrže kiseline, alkalije ni polifosfate, pa samim tim ne oštećuju kožu, ni sluzokožu disajnih puteva. 

Ja sam imala tu čast da dobijem na testiranje par proizvoda te u nastavku pročitajte kratke recenzije, odnosno moje konačne utiske o njima. 

Šampon za suvu kosu sadrži ekstrakt kantariona, nevena i glicerin. Ekonomično pakovanje od 500 ml. Cena 349,00 dinara. Preporučuje se osobama sa oštećenom, farbanom ili sedom kosom.

Po preporuci proizvođača šampon nanosim na mokru kosu, masiram teme i ostavim malo duže da deluje (najbolje 5-10 minuta). Nakon pranja kosa miriše sveže i dobija divnu lepršavost i sjaj. Provereno se može koristiti za svakodnevno pranje kose.



Pakovanje za kosu je proizvod za negu kose sa biljnim ekstraktima koprive, kamilice i nevena, prirodnim medom i aktivnim komponentama za dubinsku regeneraciju kose. Pogodan za negu svih tipova kose, posebno za negu suve, oštećene ili hemijski tretirane kose. Ekonomično pakovanje od 400 ml. Cena 599,00 dinara.

Ovo pakovanje mi se posebno dopada jer primetno omekšava kosu par minuta od nanošenja. Miris je veoma blag i prijatan. Tekstura je mlečna i nije teška te ne masti dodatno kosu. Ako imate farbanu kosu kao i ja slobodno možete nanositi ovo pakovanje celom dužinom za bolje rezultate. Što duže ostavite pakovanje da deluje, kosa će samim tim biti mekša i lakše ćete je oblikovati. 



Elisa Nebol gel se preporučuje kod reumatskih bolova, slabe cirkulacije, problema sa proširenim venama, kod umornih i otečenih nogu, nakon ujeda insekata. Sadrži kamfor, mentol i ekstrakt divljeg kestena. Deluje protivupalno, kao antiseptik i ima rashlađujući efekat. Može se koristiti do tri puta dnevno mazanjem u tankom sloju. Pakovanje sadrži 175 ml proizvoda i košta 599,00 dinara.

Ovo je definitivno proizvod koji mora imati svaka porodica. Provereno deluje kod otečenih nogu, što sam se lično uverila. Efekat hlađenja umiruje otok i smanjuje bolove u nogama, pa vam preporučujem da obavezno probate ovaj gel ako dugo kao ja stojite na nogama. Takođe sam već par puta mazala deci upaljeno mesto na koži nakon ujeda komaraca, kojih već ima dosta u popodnevnim časovima jer antiseptično dejstvo ovog gela provereno smanjuje bol i sprečava svrab, ili eventualni otok od ujeda insekata.


Koncentrat za ručno i mašinsko pranje rublja sadrži ekstrakte raznog bilja tako da je prijatnog mirisa. Nema alkalija, fosfata ni konzervansa. Skida naslage kamenca i praška iz mašine i razgrađuje masnoće nataložene u odvodnim cevima. Zamjenjuje 4,5kg standardnog praška za rublje. Pakovanje 500 ml. Cena 599,00 dinara.


Ovaj deterdžent koristim tako što pomoću merice koju imam od ranije odmerim 50 ml za punu mašinu rublja i ubacim direktno u bubanj. Ne ostavlja nikakve tragove na odeći nakon pranja. Rublje bude zaista lepo oprano i boje ostaju intenzivne. Koristim ga isključivo za šareno rublje za program 45, ili 60 stepeni. Kao što sam već napomenula pošto je sam deterdžent dosta koncentrovan sipam uvek manje proizvoda nego kod standardnog tečnog deterdženta.


Omekšivač za rublje ima blag i prijatan miris koji se zadržava na rublju do narednog pranja. Pakovanje 500 ml. Cena 359,00 dinara.

Provereno ne izaziva alergijske reakcije pa ga naročito koristim za omekšavanje dečijeg rublja. Dečije stvari se lakše peglaju, ne stvara se statički elektricitet, a pritom mirišu predivno. Za punu mašinu u pregradu za omekšivač doziram po upustvu oko 40 ml proizvoda (4 zatvarača).

Zbog toga što nemaju u sebi nikakvih agresivnih hemijskih supstanci, sve proizvode je potrebno prilikom upotrebe neko vreme ostaviti da deluju. Sva sredstva se koriste u izuzetno malim količinama jer su koncentrovana. Bez obzira na to, nisu jako gusta, jer ne sadrže soli (soli daju  gustinu, ali štetno deluju na kožu). Tečne proizvode pre upotrebe treba promućkati. Koncentrati za čišćenje imaju PH vrednost od 8 do 9, a razblaženi vodom postaju PH neutralni (PH vrednost 7). Šamponi i ostala sredstva za ličnu higijenu mogu se koristiti svakodnevno, i za tuširanje i za pranje kose, jer ne utiču na kiselost kože (PH vrednost 5,5).

Sve ove proizvode u čiji sam se kvalitet lično uverila, i još dosta drugih pronađite na internet prodavnici elisa.rs i pozivom na broj 064-137-46-42 ostvarite 40 % popusta, svakog radnog dana od 9-15h.

Koliko vodite brigu o svojoj životnoj okolini i o svom zdravlju?
Da li ste probali Elisa ekološke proizvode?

Do sledećeg čitanja,
ljubi vas vaša M.
💚💚💚



4 коментара:

  1. Procitavsi ovu recenziju sada drugacije gledam na Elisine prirodne proizvode. Na zalost nisam ih koristila. Veliki sam borac za ocuvanja zivotne sredine i raduje me postojanje ovakvih proizvoda. Hvala na divnoj recenzji❤

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam nikad čula za ovu kolekciju ali super deluje :) <3

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.