Venita Trendy Ombre & Color Spray



Drage moje, u obližnjoj mini drogeriji sam ušla sa namerom da kupim farbu za kosu kako bih ofarbala izrastak. Prethodna farba za kosu mi je napravila blago rečeno haos na temenu. Moja kosa umesto da bude pepeljasto plava  bila je potpuno žuta, takoreći narandžasta. Verujem da sve vi koje se farbate u plavo potpuno razumete moj problem. Zato sam trazila farbu za kosu koja će sada sigurno biti sa pepelastim tonom, a da ima nizak procenat amonijaka kako ne bih dodatno oštetila kosu farbajući isti deo.

Prodavačica mi je preporučila da probam Venita Trendy Ombre & Color Spray. Objasnila mi je da se ovaj sprej prska na kosu kako bi ublažio žute tonove, ali i obojio kosu u silver nijansu u zavisnosti koliko i kako je kosa tretirana. Prednost je bila ta što se ovaj proizvod brzo ispire sa kose a sastojci su delovali obećavajuće. Kupila sam pepeljasto plavu farbu, ali i ovaj sprej usput da probam da li uopšte ima bilo kakvog efekta na mojoj kosi.

Nakon prvog korišćenja ovaj sprej me je potpuno oduševio. Zato sam rešila da napišem recenziju o njemu jer verujem da će nekoj od vas sigurno biti od velike koristi. U nastavku pročitajte sve pojedinosti.




Venita Trendy Ombre & Color Spray je Poljski brend i uvozi ga verujem svima dobro poznata kompanija Obradović AM company iz Subotice, o čijim proizvodima sam vam vrlo često pisala ovde na blogu. Koštao je 350 din. Sprej dolazi u praktičnoj providnoj ambalaži od plastike sa pupmicom za doziranje na vrhu. Zapremina proizvoda je 200 ml. 

REČI PROIZVODJAČA: Sprej za toniranje svetle, plave, posvetljene i sede kose. Efekat boje do 4 pranja. Hranljiva formula sa keratinom regeneriše i čini kosu nežnom. Bez amonijaka ili oksidanata.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Pokriti odeću.Naprskati na suvu kosu (pramenovi krajevi, ili cela kosa). Ne ispirati, osušiti kosu fenom.




MOJI UTISCI: Koristila sam sprej prema uputstvu i nakon prvog korišćenja dobila sam odlične rezultate. Pošto imam pramenove, na delovima gde je kosa blajhana dobila sam svetlo pepeljaste, a ostali delovi kose nisu mnogo promenili boju ali su se izgubili žuti tonovi što sam i zelela da postignem. 

Meni se iskreno sprej ispere nakon dva pranja ali mi to uopšte ne smeta jer se veoma lako i praktično može naneti ponovo. Čak sam ga koristila i naizmenično nakon svakog pranja kose za intenzivniji efekat. 

Kako sprej u svom sastavu sadrži hidrolizovani keratin (raščlanjen  u sitne delove, kako bi mogli imati uticaja na dlaku, kako bi penetrirali i vezali se za nju), pantenol i ricinusovo ulje isti imaju izuzetan efekat na moju kosu. Kosa je mekana na dodir, lako se stilizuje i raščešljava i ima neverovatan sjaj. Odavno nisam koristila ovako dobar proizvod sa efektom 2 u 1, koji ujedno tonira i neguje kosu.



Na bočici je navedena nijansa 11 Silver Dust, ali u ovoj prodavnici kažu da u drugoj boji nisu ni dobijali, pa nisam sigurna da li postoji još neka boja ili nijansa ovog Venita spreja a da se može pronaći na našem tržištu. Što se korišćenja tiče ako se i vi odlučite za ovaj sprej predlažem vam da suvu kosu pre nanošenja spreja podelite u što više delova kako bi se proizvod što ravnomernije naneo. Sprej obavezno dobro promućkajte pre svakog prskanja i prskajte na većem rastojanju. Odmah nakon nanošenja kosu lepo očečljajte i osušite fenom. Zatim je možete oblikovati kako već volite.

Venita Trendy Ombre & Color Spray je i veoma isplativ. Za mesec dana od korišćenja jedva da sam potrošila pola bočice, a koristim ga na posle svakog, ili svakog drugog pranja na suvu i čistu kosu.

Farbu za kosu koju sam kupila u isto vreme kada i Venita sprej ću tek sada iskoristiti ponovo za izrastak, ali bez bojazni da dobijem žute tonove. Tu je Venita sprej da se uvek nadje kao spas u pravi čas :)

U nastavku sam probala i da vam fotografišem efekat na kosi, mada uživo izgleda mnogo lepše.



Da li ste koristile neki proizvod za toniranje kose?
Kakvi su vaši utisci i iskustva?
Koji sličan proizvod biste mi preporučile?

Do sledećeg čitanja,
Ljubi vas vaša M.
💖💖💖



4 коментара:

  1. U svom gradu ga još nisam vidjela,ali se čini jaako kvalitetnim proizvodom!♥

    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
  2. Great post!

    Thanks for visiting my blog, but I don't see you following me. Follow me and I'll follow back of course <3

    ОдговориИзбриши
  3. Deluje odlicno, zao mi je sto ranije nisam saznala za njega, jer sam upravo zbog narandzastog temena odustala od plave boje :)

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.