Za bezvremensku lepotu- Olival regenerativna krema sa uljem smilja


Jednog dana između trnja i kamenja toplog Mediterana proviriše čudesni žuti cvetovi, žbunovi smilja. Osim što je omiljeno kao cveće, cvetovi smilja imaju ogromna lekovita i regenerativna svojstva na kožu, kao i organe za varenje.  Podmlađuje i jača ceo organizam. Legenda kaže da je i Homer u Staroj Grčkoj koristio cvetove smilja  za vidanje rana. Opet iznova, priroda nam daje delove svoje duše, delove magičnog univerzuma. Na svakom koraku pruža nam svoje darove kojim možemo izlečiti i um, i dušu, i telo. 

Naše bake, koje su imale mogućnost da  beru smilje našle su mu  raznoliku primenu. Miris čudesnog smilja širio se Mediteranom. Još tada se verovalo da je čudesno smilje sinonim besmrtnosti. Možda su zbog toga tadašnje žene živele i po deceniju i po. Vremenom je čovek nepravedno zapostavio ovu biljku.

Ipak se danas primena smilja vraća na velika vrata. Kompanija Olival nam pruža mogućnost da uz pomoć različitih preparata na bazi smilja ponovo svoju kožu učinimo lepom i zdravom. Ja sam imala tu čast da isprobam jedan takav proizvod, te vam danas pišem svoje utiske o njemu. U pitanju je Olival regenerativna krema sa uljem smilja za posebnu negu.


Olival regenerativna krema sa uljem smilja za posebnu negu je lagana hidrantna emulzija namenjena za korišćenje kod normalne, mešovite, i masne kože lica. Kombinacija prirodnih sastojaka nevena, gospine trave i nočurka, ima snažan antioksidativni i regenerativni učinak. Visokokvalitetno ulje makadamije brzo se upija i ne masti, pa koža ostaje ugodno glatka i svilenkasta. Glavni aktivni sastojak, eterično ulje smilja, podstiče obnavljanje kože i sprečava nastanak bora.


Odlično dizajnirana, plastična ambalaža od 50 ml sa pumpicom  za doziranje čuva svežinu proizvoda i sprečava mogućnost prosipanja. Zbog toga je možete nositi svuda sa sobom, pa čak i ako rešite posetiti mediteranske krajeve. Takođe moram posebno pohvaliti pumpicu za doziranje. Odavno nisam koristila proizvod sa sličnom pumpicom gde sadržaj po potrebi možete istisnuti i više nego precizno. Nema nereda, nema viška proizvoda na radnoj površini. Samim tim se sadržaj bočice ekonomičnije upotrebljava.

Olival regenerativnu kremu koristim mesec dana i moram reći da su rezultati vidljivi. Koristim je po preporuci proizvođača svakog jutra na očišćenu i toniranu kožu. Dva, do tri puta nedeljno koristim je u kombinaciji sa Olival čarobim suvim uljem, koje  zbog masnije T- zone mažem samo na vrat, obraze i konture lica. Sačekam da koža potpuno upije ulje, a onda nanosim kremu na celo lice, vrat i dekolte. 

Tekstura kreme je veoma gusta i dovoljna je mala količina proizvoda da je koža upije u potpunosti. Miris smilja se zadržava dugo nakon nanošenja kreme, čak i kad preko nje nanesem tečni puder. Iako je miris veoma intenzivan, specifičnu za smilje, ja sam oduševljena jer se uvek vodim pravilom više je manje. Dakle, upravo sam vam oktrila da je i odlična podloga za puder.


Primećujem da se stanje moje kože dosta izregulisalo od početka korišćenja. Kako imam mešovitu kožu T-zona se povremeno masti, obrazi znaju dosta suvi i da se često zacrvene, a konture lica se često suše i perutaju. Nakon dužeg korišćenja kreme predeo T-zone se mnogo manje masti, a obrazi i konture lica više uopšte nisu suvi. Koža je zaista vidljivo elastičnija i mekša i vraća se njen prirodni balans. Jednom rečju, zaista prija.

Što se tiče delovanja kreme protiv bora mislim da nisam kompetentna da na moju sreću još uvek govorim nešto više o tome.  Iako gazim tridesete, genetika se postarala da me istih poštedi, pa osim par "smejalica" na mom licu nema drugih znakova starenja. Ako budete probale kremu (što vam zaista preporučujem), a imate neku boru više od mene javite mi vaše utiske.


Iako jačeg cenovnog ranga za naše područje, smatram da ova krema zaista vredi, a znate i sami da tako nešto možete često čuti od mene. Cena opravdava kvalitet, pa ako ste u mogućnosti obavezno je nabavite. Nećete se pokajati.

Olival kozmetiku poreklom iz Hrvatske, možete pronaći u snabdevenijim apotekama, kao i u dm drogerijama širom Srbije, dok u matičnoj zemlji proizvodnje istu možete poručiti i preko web shopa.


Do sledećeg čitanja,
ljubi vas vaša M.
💛💛💛















5 коментара:

  1. Odlična recenzija, draga! Koristim njihove dve kreme i oduševljena sam, tako da ne sumnjam da je i ova super.

    ОдговориИзбриши
  2. Great review, dear. I'm excited for your next reviews.

    ОдговориИзбриши
  3. Odusevila Sam see citajuci,problem mi je Cena,Ali bih bad volela da je probam,super napisano.

    ОдговориИзбриши
  4. Prelepo izgleda :) mnogo mi se dopadaju njihovi proizvodi :* fotografije su bas lepe, kao i post <3

    ОдговориИзбриши
  5. Zadovoljstvo mi je čitati tvoje recenzije, uvijek napisano vrlo detaljno i motivirajuće tačno poželim kupiti proizvod! Ovu kremu nisam nikada probala,ali koristim njihovo ulje za tijelo kojim sam jako zadovoljna :)
    Šaljem ti puse!

    http://bodyfashionblender.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.